Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ometali povorku

Policija o prosvjedu na Hodu za život: 'Postupili smo iz sigurnosnih razloga'

Zagreb: Aktivistice dočekale Hod za život transparentom "Ne gazite ženska prava", sjele pred kolonu i zaustavile povorku
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
18.05.2024.
u 21:55

Navode da je skupina od 10-15 građana protivno upozorenjima na raskrižju Ilice i Ulice Frana Petrića pokušala stajanjem i sjedenjem na cesti te razvlačenjem transparenta pred kolonom pokušala onemogućiti prolazak povorke najavljenom trasom

Protiv Hoda za život, koji se danas održao u Zagrebu, prosvjedovala je nekolicina žena koje je ubrzo okružila interventna policija te im ograničila kretanje. Među njima je bila Sanja Juras koja je za Dnevnik kazala da su policiju više puta pitale koji je razlog zadržavanja, no nisu dobile odgovor, zbog čega najavljuju i tužbe.

Iz policije su za Novu TV potvrdili da su tijekom "uredno prijavljenog javnog okupljanja pod nazivom Hod za život" prisutni policijski službenici "postupali prema manjoj grupi građana radi sprječavanja ometanja prethodno prijavljenog javnog okupljanja ograničenjem slobode kretanja kolone učesnika".

Navode da je skupina od 10-15 građana protivno upozorenjima na raskrižju Ilice i Ulice Frana Petrića pokušala stajanjem i sjedenjem na cesti te razvlačenjem transparenta pred kolonom pokušala onemogućiti prolazak povorke najavljenom trasom.

Kada je kolona stigla na Trg Nikole Šubića Zrinskog, ista skupina građana nastojala je ući među učesnike okupljanja "radi iskazivanja protivničkih stavova i mišljenja". Policija ih je u tome spriječila "iz sigurnosnih razloga" te su im zbog navedenog provjerili identitete, ustvrdili su u odgovoru.

VIDEO Hod za život

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
22:20 18.05.2024.

Za dva tjedna je gej-prajd. Baš me zanima što će se dogoditi ako njima netko pokuša zaprječiti put. Uostalom, ovo su iste one koje su bacale vješalice i valjale se po cesti i prošle godine. I iste one koje svake godine prosvjeduju protiv oslobođenja Hrvatske u veličanstvenoj "Oluji". Toliko o njima...

RE
RevizorNovinarstva
22:27 18.05.2024.

Podrška hodu za život

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije